Bugun...


Yunak Belediyesi Doğaya Yem Bıraktı
Yunak Belediyesi tarafından zorlu geçen kış şartlarında doğada yaşayan hayvanların yaşamını devam ettirebilmesi için doğaya yem bırakıldı.

Yunak Belediyesi Doğaya Yem Bıraktı

 Yunak’ta  aşırı kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için yem, sokak hayvanları için yemek ve ekmek ilçenin farklı noktalarına Belediye Başkanı  Abdullah Emre Demirhan ve belediye meclis başkanı Ali  Konak  tarafından bırakıldı. Cenab_ı Allah’ın   En’am suresinin 38. Ayetinde emrettiği gibi  ; “Yeryüzünde yürüyen hayvanlar ve (gökyüzünde) iki kanadıyla uçan kuşlardan ne varsa, hepsi ancak sizin gibi ümmettir. Biz o kitapta hiç bir şeyi eksik bırakmadık. Nihayet (hepsi) toplanıp Rablerinin huzuruna getirilecekler.”

 Yunak Belediye Başkanı  Abdullah Emre Demirhan  ilçede başlayan kar yağışı sonrasında yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için doğaya yem ile ekmek bırakıldığını, çalışmaların başka noktalarda da devam edeceğini kaydetti. Doğada yaşayan hayvanların aç kalmasını önlemek için Yunak’nın  çeşitli bölgelerine yem bıraktıklarını kaydeden  Başkan Demirhan : “Kış şartlarında zeminin karla kaplı ve don olmasından dolayı kuş ve güvercinler yem bulmakta zorlanıyorlar. Bu canlılarımızın aç kalmaması ve ölmemesi için çeşitli bölgelerimize yem bıraktık. Elverişsiz hava şartları ve soğuk hava devam ettiği sürece yem dağıtımını yapmaya devam edeceğiz. Kuş ve güvercinler için yem, köpek ve kedilerimiz için yemek artıkları ve ekmekleri değerlendiriyoruz‘’ ifadelerini kullandı.

Ali Konak ise  ‘’ Kar yağışı ve soğukların insanları olduğu kadar kuşları da etkileyeceğini  Bu kış döneminde gerek Konya , gerek Yunak  olarak gerçekten beyaz rahmete hasret kalmıştık.  Cumartesi gecesi başlayan ve kar yağışı ile doğal hayatta yaşayan canlılarda karınlarını doyurma, sıkıntıları oluştu. Özellikle doğal dengenin korunması için tüm canlıların olduğu gibi bütün yaban hayvanlarının da yaşaması gerekli bu konuda gerekli çalışmalarımız devam edecek "dedi




Bu haber 809 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI