Bugun...
ANNE


Saime Nazlı Kuru nzlkuru@gmail.com
nzlkuru@gmail.com
 
 

Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan "ANNELER GÜNÜ" Ülkemiz de ilk olarak 1955 yılında kutlanmıştır. Ve yılın annesi NENE HATUN seçilmiştir. Çünkü NENE HATUN yirmi yaşında iki evladınıda "sizi bana Allah verdi, Allah'a emanetsiniz" diye bırakarak memleketi için mücadele eden "Türk çocuğu öksüz kalır, Yurtsuz kalmaz!" diyen kahraman bir Türk kadını ve kahraman bir anneydi. Eğer bizler var olduysak şu anda, zamanın da böyle fedakar annelere sahip olduğumuzdandır.

Anneler günü tüm dünya da kutlanmasına rağmen tarihlerinde farklılık göstermektedir. Biliyorum ki bu satırlara bir anneyi sığdırmam imkansız. Ama anne deyince benim aklıma ilk gelen şey "güven" olur. Çünkü annelik öyle farklı birşeydir ki... Tüm sevgini evladına verir, canın pahasına onu korursun. Anne herşeydir aslında. Zira hepimiz bir annenin ellerinde şekillendik. Anne güvendir, sevgidir, şevkattir, cesarettir. İşte bu yüzden her anne özel ve değerlidir. Ve ne olursa olsun, karşılıksız seven tek varlık annedir. Anneler korkak kişilerdir, o yüzden uykuları hep yarımdır. Anne olunca korkuyuda öğrenir, adımlarını ona göre atarsın. Korkmak olgunlaşmaktır. Zira anne olmak artık tek başına olmamaktır. Ve bir annenin korkması o kadar tehlikelidir ki aslında, eğer evladı incinirse korktuğu, sakındığı kadar zarar verebilecek güce sahiptir. Kısacası bu hayatta annen varsa güçlüsündür. Mutlaka hepimizin annesiyle bir çekişmesi, inatlaşması olmuştur. Ama ne olursa olsun ne siz ondan vazgeçebilirsiniz ne de o size yürekten küsebilir. Evet, bir anne yürekten küsmez ama bir kaç saat onun yüzünün gülmemesi bile tüm dünyanızı karartmaya yetebilir. Çocukluğumuzda bizlere göre onların da hataları vardı tabi... Mesela ben, annem beni zorla tutarak iğne yaptırdığında bana düşman olduğunu zannederdim. Ama ateşliyken her uyandığımda onu baş ucumda görünce affederdim. Ben de ona yaptırdığı iğnelere rağmen hiç bir zaman yürekten küsemedim. Çünkü önce iğneyi yaptırıp sonra da en sevdiğim kekle beraber portakal soyarak gönlümü alırdı.

Şu anda 29 yaşımdayım. Ağız alışkanlığı işte, annem hala birşey olduğunda "annen olmam bak" der. Artık biliyorum ki, annem hep benim annem, oğlum hep benim oğlum kalacak. Benden vazgeçmeyeceğini anne olduğum gün anladım. Ve hemşirelerle iş birliğin olmadığını, aslında iyileşmem için o iğnelerin yapıldığını, doktorların o mide bulandıran çubuklarla neden boğazımıza baktıklarını artık daha iyi anladım anne. Anneler günün kutlu olsun.

Nazlı kızın...

Tüm fedakar annelerimizin anneler gününü kutluyor, İyi ki varsınız diyorum...

Yüreği güzel tüm annelere sevgiler...                                                                                         



Bu yazı 878 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI