Bugun...
Zoraki Di-no-zor-lar!


Osman Kabalcı Bence...
o_kabalci68@hotmail.com
 
 

Dinozorlar (Latince: Dinosauria) 150 milyon yıl civarında dünya hayatına egemen olmuş hayvanlardır. Dinozor, Yunancada korkunç kertenkele anlamına gelen iki sözcüğün birleştirilmesinden oluşturulmuştur.

Bunun nedeni, geçmişte bilim adamlarının dinozorları bir cins kertenkele sanmalarıdır. Türkçede yaygın; fakat yanlış olarak dinazor diye hitap edildiği de olur.

Dinozorlar yeryüzünde ilk kez 230-225 milyon yıl önce göründüler.

65 milyon yıl önce ise çok sayıda dinozor türünün nesli tükense de hala günümüzde evrim geçirerek insan kılığına girmiş dinozor türleri bulunmakta.

Günümüzde Özel ve Kamu sektöründe sıkça karşılaştığımız bu dinozorların basın sektörüne sızanlarından bahsetmek istiyorum.

Bunlar ikiye ayrılır:

1- Emekli olup da yaptığı işten haberi bile olmayan. Ancak işi biliyormuş gibi yaparak başkasının sırtından prim yapmaya çalışan ve neresinden tutsan vıcık vıcık yağdanlık olan dinozorlar.

2- Kamu sektöründe çalışıp da bu güzelim Basın mesleğini kendi çıkar ve menfaatleri uğruna kullanarak heba eden, sağda solda ben gazeteciyim onu tanıyorum bunu tanıyorum diyerek kasıla kasıla yürüyüp caka satmayı marifet sayan dinozorlar.

Her ne hikmettir bilinmez ancak bunlar bu güzide mesleği yerle bir edip yok olma noktasına getirdiler.

Basın toplantılarında soru sormasından bile aciz olan iki lafı bir araya getirip cümle kurmayı beceremeyen bu türler çok tehlikelidir.

Patronun sağında, solunda, altında ve üstünde hep bunlar bulunur.  

Patronun akıl hocası, danışmanı, özel kalemi ve hatta ve hatta metresliğine kadar bunlar ilgilenmekten geri durmazlar.

Bu dinozorlar yağcılık yapmaya da bayılır.

Yağ çok değerli bir besin kaynağıdır. Çok çok çeşitleri vardır:

Tereyağı, zeytinyağı, fındık yağı, çiçek yağı, margarin yağları vs. Bu yağları üreten ve satanlara da yağcı denir. Hatta bu sebeple soyadı yağcı olan vatandaşlarımız vardır. Bunlar alın teri ile üretime katkıda bulundukları için saygı duyulan insanlardır.

Besin kaynağı olmayan ancak insan hayatında önemli yeri olan yağlar da vardır. Gres yağı, gaz yağı, boya yağı (yağlı boya) gibi.

Bu yağlar da birtakım ihtiyaçlar için kullanılan yağlardır. Yağlar üzerinize bulaşmazsa çok iyi işlerde kullanılır. Ancak, üzerinize bulaştığında da kokusu uzun zaman üzerinizden çıkmaz. Kendimiz ve etrafımızdakileri de rahatsız eder.

Bir de sanal yağcılarımız vardır. Bunlar da sadece güzel laf üretirler. Bu yağcılarımız çok önemli kişilerdir. Bunlara yağcılık özellikle öğretilmiştir. Çünkü bu yağcılık kolay bir iş değildir. İnsanın onuru ile ters orantılıdır. Biri yükselirken diğeri azalır. Hatta yağcılık öyle bir boyuta ulaşır ki onur kelimesinin bir mana ifade etmediğini açık olarak görürsünüz.

Bunları gördüğünüz yada hissetliğiniz yerlerde durumu 112 sağlık ekiplerini arayarak acil olarak bildirin ve karantinaya alınmasını sağlayın.

Aksi halde hemen oradan uzaklaşın ve ellerinizi sabunla iyice yıkayın. Allah muhafaza size de sirayet edebilir.

Bence...



Bu yazı 1892 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI