Bugun...


Faruku Miya ile çalışmak istemiyorum
Konyaspor teknik direktörü kayacık tesislerinde yapılan antrenmandan önce yaptığı açıklamada Faruku Miya ile çalışmak istemediğin söyledi

Faruku Miya ile çalışmak istemiyorum



‘Lige deplasmanda alınan çok önemli bir 3 puanla başlamak bizim için çok güzel oldu’ sözleriyle açıklamalarına başlayan Teknik Direktör İlhan Palut, “Maçın değerlendirmesini daha önce yaptım. Gördüğünüz gibi Medipol Başakşehir ile oynayacağımız karşılaşmanın hazırlıklarına da başladık. Rakibimiz ligin iyi takımlarından biri. Saha içi organizasyonları ve bir oyun planları var. Ciddi bir rakip. Bizim için önemli bir maç olacak. Şu anda eksik oyuncumuz yok ve çalışmalarımızı tam kadro olarak sürdürüyoruz. Uzun bir aradan sonra Pazar günü kendi seyircimizin önüne çıkacağız. Aynı zamanda benim içinde Konyaspor’a geldiğim tarihten beri ilk seyircili maçım olacak. İnşallah güzel bir mücadele ve sonrasında alacağımız güzel bir sonuçla da taraftarlarımızı mutlu ederiz” şeklinde görüş belirtti.

Konyaspor’da görevde bulunduğu süre içerisinde oynanan maçlarda elde edilen puan ortalamasının en yüksek olduğu teknik direktörlerden biri olduğu hatırlatılan Palut, “Ben maç maç bakıyorum. Hep daha iyisini istiyoruz. Evet belki Konyaspor adına ve bizim adımıza olumlu görünen adımlar var. Biz bunu daha da geliştirmenin çabaları ve konsantrasyonu içerisindeyiz. İnşallah bahsedilen istatistikleri önce takımım adına sonra da kendi adımıza daha da geliştiririz. Biz de bir planı uygulamaya ve saha içerisinde bir organizasyonu oturtmaya çalışıyoruz. Bunu gerçekleştirirken, bunda adım atarken puansal anlamda da bu hazırlık sürecini ne kadar iyi geçersek bizim için o kadar iyi olacak” ifadelerini kullandı.

Teknik Direktör İlhan Palut, “Bizim takım yapımıza baktığınız zaman tek tek oyuncular üzerine bir yapı kurmamızı öngören, bunu işaret eden zaten bir takım yapılanmamız yok. Konyaspor olarak biz sahada birlikte hareket edebildiğimiz, birlikte mücadele edebildiğimiz, taktik disipline bağlı kalabildiğimiz sürece sahada rakiplerimizi alt etme şansımız var. Medipol Başakşehir Aykut Kocaman hocamızla beraber bir organizasyonu ve planı olan bir takım. Burada tabiki stratejiler ön plana çıkacaktır. Her takımın savunma ve hücum organizasyon planları olacaktır. Bence bunun yanında oyun içerisindeki kırılma anları ilk golü atan takım, belki kartlar, belki duran toplar bunlar önemli etken olacaktır. Bunlar saha içerisinde iki takımdan birini daha ön plana çıkartacaktır” diye konuştu.

İlhan Palut, “Erdon Daci’nin bir sakatlığı vardı. Bizimle birlikte Sivas’a geldi. Kendisini son bir kez test edip kullanabilirsek kullanırız diye düşünmüştük. Ama maçta bizi Erdon’u riske etme noktasına açıkçası getirmedi. Artem Kravets aramıza geç katıldı. Ölü sezonda bir rehabilitasyon süreci geçirdi. Şu an takım seviyesinin altında. Milli maç arasına kadar Artem Kravets’i kullanma şansımız çok çok ekstrem bir durum olmazsa olmayacak fiziksel anlamda hazır olmadığı için. Belki milli maçlardan sonraki dönemde kendisini kullanma şansımız olabilir. Transferi tamamlamadık. Bir forvet transferimiz kesinlikle olacak. Artı bunun yanında bir kanat oyuncusu da transfer edebiliriz” dedi.

Teknik Direktörümüz İlhan Palut açıklamalarını şöyle tamamladı: “Tabiki her teknik direktör kampta oyuncularıyla beraber çalışmak ister. Ama transferin gerçekleşmesi için bir sürü parametre var. Bunların oturması ve oyuncunun kazanılması gerekiyor. Bazen ilk etapta oyuncular çok zorlu oyunculardır. Onun için belli bir süre geçer. Olmadığı zaman alternatiflerine yönelirsiniz ve bu da bir süreç alabilir. Ama şu an için önemli olan mevkisel anlamdaki takım oluşumumuz. Bugün itibariyle bir forvet oyuncusuna ve bir kanat oyuncusuna ihtiyacımız var. Ben aslında verimli bir transfer dönemi geçirdiğimizi düşünüyorum. Şunu söyleyebilirim en mükemmelimi? Tabiki de değil. Hiçbir takım belki de transferdeki en temek hedeflerine kolayca ulaşamıyor. Biz de alternatif listemizden, takımımıza katkı sağlayabilecek, Konyaspor’un oyuncu profiline davranışsal anlamda da uyum sağlayabilecek oyuncuları şu ana kadar aramıza kattık. Bundan sonra da inşallah doğru iki hamle ile beraber bunu tamamlamış oluruz. Şu an alabileceğimiz takımımıza direkt katkı sağlayacak yerli bir kanat oyuncusu olmadığı için bu konuda tercihimiz yabancıdan yana olacak.

Faruku Miya ile bu sezonki kadro yapılanmamız içerisinde ben çalışmak istemiyorum. Miya’da çalışmalarını bireysel olarak sürdürüyor. Hem kendisi hem de menajeri aracılığıyla transfer görüşmeleri de yapıyordur. İsmail Güven’e de hizmetlerinden dolayı teşekkür ettik. Çünkü oyuncuların resmi maç oynamamam süresi çok uzadığı zaman bu oyuncuya zarar veriyor, onu geri götürüyor. İsmail Güven’e de bu sezon sürekli forma giyebileceği bir takıma gitmesinin uygun olabileceğini söyledik. Teşekkür ettik, o da bunu anlayışla karşıladı…”




Bu haber 849 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI