Bugun...


Şahin’den Önemli Açıklamalar
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Selçuk Üniversitesi’nin yeni akademik yılda öncelik verdiği alanlara dair açıklamalarda buludu.

Şahin’den Önemli Açıklamalar

Rektör Şahin, üniversitenin yerli ve milli ilaç üretiminden nükleer enerji çalışmalarına, savunma sanayi çalışmalarından yerli otomobil üretimine kadar pek çok soruyu yanıtladı.

“YERLİ AŞI ÜRETİMİ İLE İLGİLİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ’NDE BÜYÜK BİR POTANSİYEL VAR”

Türkiye’nin ihtiyacı olan ve birçok farklı alanlarda büyük hamleler yapmaya çalıştıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, bir ilaç mükemmeliyet merkezi kurduklarını belirtti. Yerli aşı üretimi ile ilgili, Selçuk Üniversitesi’nin büyük bir potansiyelinin olduğunu kaydeden Rektör Şahin, Türkiye’de üretilen hayvansal aşıların yüzde 28’ini Selçuk Üniversitesi’nin ürettiğini dikkat çekti. İnsan aşılarının üretimi noktasına da değinen Rektör Şahin, “Sadece kullanılacak makine ve teçhizatın daha yüksek teknolojiye dönüşmesi halinde insan aşılarının da üretilebileceği anlamına gelir. Geçmişte de ülkemiz Hıfzıssıhha sayesinde bunları üretti. Aynı zamanda da Dünya Sağlık Örgütünün ’de BJG aşısı dediğimiz bir aşı siparişi var. Bununda alt yapısını oluşturmalıyız” diye konuştu.

“ÜNİVERSİTE OLARAK KİMYASAL VE BİYOLOJİK SALDIRILARLA İLGİLİ ÇOK HIZLI ADIMLAR ATTIK”

Kimyasal ve biyolojik saldırılara karşı Selçuk Üniversitesi olarak bir çalışma başlattıklarını ifade eden Rektör Şahin; “Üzerinde durduğumuz diğer önemli alanlardan biri de KBRN kavramıdır. Nedir bu kavramın açılımı ‘Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve Nükleer’savaş teknolojileri. Dünya genelinde çok yaygın olarak kullanılıyor. Örneğin şu şarbon süreci... Bizim bunlara karşı bir hazırlığımız yok. Radyoaktif ve Nükleer kısmına bir şey diyemiyorum. Bu konu bizi aşıyor ancak kimyasal ve biyolojik saldırılara karşı Selçuk Üniversitesi olarak bir çalışma başlattık. Bu konuda görüştüğümüz gruplar var. B2 düzeyinde biyolojik silahların tanınması ve tedbir alınması ile ilgili bir laboratuvarın hibe sözünü aldık. Bunu da önümüzdeki günlerde üniversitemize kurduracağız. Şarbon var, domuz gribi var, çeşitli virüsler var, bakteriler var bunların hepsi biyolojik silahtır. Bunlar laboratuvarda üretilmiş olan zararlılardır. Bunlara yönelik tedbir alınması lazım. Bunun yanı sıra kimyasal anlamda saldırının olup olmadığının erken tespit ve bu tespitin bertaraf edilmesiyle ilgili alt yapı oluşturuyoruz. Üniversite olarak kimyasal ve biyolojik saldırılarla ilgili çok hızlı adımlar attığımızı söyleyebilirim” diye konuştu.

“NÜKLEER ENERJİ TEKNOLOJİSİNİN TÜRKİYE’YE KAZANDIRILMASI NOKTASINDA DA ADIMLAR ATIYORUZ”

Akkuyu Nükleer Sanayi ile yakın temaslarının olduğunu belirten Rektör Şahin, “Bu noktada iki Rus üniversitesiyle bağlantı kurduk. Akademisyenlerimizi gönderip, orada eğitim almalarını sağlayacağız ve nükleer enerji teknolojisinin Türkiye’ye kazandırılması noktasında da adımlar atıyoruz. ” dedi. 

“YERLİ OTOMOBİL ÜRETİMİ EN BÜYÜK HEDEFİMİZDİR”

Yerli otomobil konusuna da değinen Rektör Şahin, “Yerli otomobil çalışmaları göreve geldiğimiz günden beri en büyük hedefimizdir. Bu kapsamda İtalya’ya da gittik yatırımcılarla görüştük. Zira üniversite bünyesinde kurduğumuz bir merkez var ve bu merkezde tasarım kısmı dahil bütün çalışmaları üniversite olarak biz yapacağız. ” dedi.




Bu haber 4051 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI