Bugun...


‘One Minute’ günleri nerede kaldı?
Aşırı sağcı kimliğiyle tanınan İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, beraberindeki kalabalık bir heyetle birlikte Mescid-i Aksa’ya gözdağı niteliğinde bir ziyaret gerçekleştirdi.

 ‘One Minute’ günleri nerede kaldı?

Filistinlilere yönelik ırkçı söylemleriyle tanınan İsrailli bakan, işgal altında bulunan Kudus’teki Mescid-i Aksa’yı ziyaret ederek, burada yaptığı açıklamada “Hükümetimiz Hamas’ın tehditlerine teslim olmayacak” dedi.

Davutoğlu’ndan tepki

Yaşanan bu gelişme sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan herhangi bir açıklama gelmezken, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak tepkisini ortaya koydu.

Ben Gvir’in Mescid-i Aksa’ya düzenlediği ziyareti ‘provokatif baskın’ olarak nitelendiren Davutoğlu, “İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı'nın Mescid-i Aksa’ya düzenlediği provokatif baskını şiddetle kınıyorum” ifadelerini kullandı.

One Minute günleri nerede kaldı? Neden çekiniyorsun? Anlat da bilelim

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şu ana kadar konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmemesini de eleştiren Gelecek Partisi lideri, “Erdoğan, Mescid-i Aksa’nın mukaddes mekanını kirleten bu davranış karşısında niye sessizsin?” sözleriyle tepki gösterdi.

Davutoğlu, ayrıca Erdoğan’ın 2009 senesinde Davos’ta dönemin İsrail Başbakanı Şimon Peres’e söylediği ve tarihe geçen ‘One Minute’ çıkışını da hatırlatarak, “One Minute günleri nerede kaldı? Neden çekiniyorsun? Anlat da bilelim” diye sordu

Ne oldu?

Yeni yapılan seçimle beraber göreve başlayan aşırı sağcı İsrail hükümetinden bir bakan, Mescid-i Aksa’yı ziyaret etti. Filistinlilere karşı ırkçı ve ayrımcı söylemleriyle tanınan Itamar Ben-Gvir'in ziyareti Filistinlilerin tepkisine neden oldu.




Bu haber 267 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI