Bugun...


Öfkeli kadınlar, irşat polisinin aracına saldırdı
İran'da ahlak polisleri tarafından kıyafet kanununa muhalefet suçundan gözaltına alınan Mahsa Amini'nin ölümünün ardından patlak veren protestolar ülkenin dört bir yanında devam ediyor. Eylemlerin arttığı ülkede meydanlarda başörtü yakan protestocular son olarak paralı katiller diyerek irşat polislerine ait bir araca saldırdılar.

Öfkeli kadınlar, irşat polisinin aracına saldırdı

İran'ın başkenti Tahran'da 13 Eylül 2022 tarihinde 22 yaşındaki Mahsa Amini, başörtüsünü kanuna uygun takmadığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alındı. Gözaltındayken komaya girip ölen genç kızın vefatıyla birlikte ülke genelinde protesto gösterileri başladı. Protestoya katılım sayısındaki artışla birlikte şiddettin dozu da her geçen gün artıyor.

Ülkedeki gösteriler devam ediyor

İRŞAT POLİSLERİNİN ARACINA SALDIRDILAR

Son olarak gerçekleştirilen gösterilere üniversite öğrencileri de katıldı. Öfkeli göstericiler, ahlak polisi olarak bilinen irşat polislerinin aracına "katil ajanlar, paralı katiller" sloganları atarak saldırdı. Aracın etrafını sarıp üstüne çıkan göstericiler içindeki polislere ulaşmak için camları tekmeledi.

Mahsa Amini

PROTESTOLARI ENGELLEMEK İÇİN İNTERNET KESİLDİ

Diğer yandan rejim de protestoların önüne geçmek adına yeni adımlar atmaya devam ediyor. İran rejimi, göstericilerin sosyal medya üzerinden iletişim kurarak organize olmasını engellemek adına interneti kesintiye uğrattı. Göstericiler de internetin kesilmesinin ardından "O bardak kırıldı ve su döküldü. Artık meşru müdafaada bulunacağız" paylaşımlarında bulunmaya başladı.




Bu haber 142 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI