Bugun...


Müslüman Olan İngiliz Grup Konya’da Eğitim Alıyor
İngiltere’de yaşayan ve Müslüman olan 8 kişi, İslam Sanatları, Kuran-ı Kerim ve İslam Düşünceleri üzerine ders almak üzere Konya’ya geldi.

Müslüman Olan İngiliz Grup Konya’da Eğitim Alıyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret eden heyet, Konya’yı çok sevdiklerini belirterek misafirperverlik için teşekkür etti. Başkan Altay, “Hz. Mevlana’nın ‘Bir mum başka bir mumu yakmakla ışından bir şey kaybetmez’ şeklinde bir sözü var. Biz bir mum yakmış oluyoruz. İnşallah onlar da başka mumlara ışık verirler” dedi.

İngiltere’de yaşan ve Müslüman olan 8 kişi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ziyaret etti.

Başkan Altay ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “En önemlisi hayata geçirilen bu programın sahiplenilmiş olması ve bundan sonra da başka Müslümanlara faydalı olmak için bir başlangıç olarak düşünülmesi. Hz. Mevlana’nın ‘Bir mum başka bir mumu yakmakla ışından bir şey kaybetmez’ şeklinde bir sözü var. Biz bir mum yakmış oluyoruz. İnşallah onlar da başka mumlara ışık verirler. İslamiyet’le müşerref olmaları onlar için büyük bir müjde. Hepsini tebrik ediyorum” dedi.

Ziyaretin sonunda Başkan Altay, 8 kişiden oluşan heyete İngilizce Mesnevi hediye etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Cambridge Central iş birliğiyle İngiltere’de yaşayan ve Müslüman olan 8 kişi, Hz. Mevlana, İslam Sanatları, Kuran-ı Kerim ve İslam Düşünceleri üzerine ders almak; ayrıca Konya’nın tarihi, kültürel ve turistik güzelliklerini görmek amacıyla Konya’ya geldi.




Bu haber 2179 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI