Bugun...


Konyaspor geleneksel iftar programını dün akşam gerçekleştirildi
Atiker Konyaspor’un her yıl geleneksel hale getirdiği iftar programlarının sonuncusu Ramada Otel’de geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Konyaspor geleneksel iftar programını dün akşam gerçekleştirildi

Atiker Konyaspor’un her yıl geleneksel hale getirdiği iftar programlarının sonuncusu Ramada Otel’de geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Başkan Ahmet Şan ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in yanı sıra Genel Sekreter Hasan Kılca, Teknik direktör Mustafa Reşit Akçay ile yardımcı antrenörler, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Konya ASKF Başkanı Remzi Ay,TSYD Konya Şube Başkanı Recep Çınar, Eskişehir’deki ZTK final maçı için otobüs kampanyasına destek veren kurum ve kuruluşlar, sponsorlar, basın mensupları ile çok sayıda davetli katıldı.

Programda ilk konuşmayı gerçekleştiren başkan Ahmet Şan sözlerine “Biliyorsunuz kupayı aldığımız gün şehitlerimiz vardı ve biz yönetim kurulu kararı ile kutlamaları iptal etmiştik. Şimdi gün orada bir ve beraber olduğumuz kişi ve kurumlarla iftarda bir araya gelmek için küçük bir tören düzenledik”  diyerek başladı.

Başkan geleneksel iftar programında yaptığı konuşmada “Sürekli söylenen birlikte Konya’yız sloganının tezahürü olan bu birliktelikle Eskişehir’de 2012-2013 sezonunun play-off finalinde olduğu gibi yine bu seneki Ziraat Türkiye Kupası’nın finalini yaşadık. Yine aynı tablo aynı fotoğraf karesi. Belki oradaki simalar değişmiş olabilir ancak Konya’mızı temsilen milletvekillerimiz, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız, Sayın Valim, Selçuk Üniversitesi Rektörümüz, Spor Genel Müdürümüz ve şu anda ismini sayamayacağım binlerce Konyalı olarak o gün oradaydık ve 95 yıllık tarihimizde ilk defa finale kaldık. Sonucunda bu kupayı hak ettik. Burada emeği geçen o gün 15 bin Konyalı hemşerimizi Eskişehir’e taşıyan bunun için maddi manevi fedakârlıklarda bulunan tüm sponsorlarımız, Ana sponsorlarımız ve o gün itibariyle ulaşımımızı sağlayan değerli dostlarımızı buraya davet ettik. Ramazan günü birçok davet olabiliyor, başka yerlerde daha önceden planı olan birçok dostumuz gelemeyeceklerini ifade ettiler, selamlarını söylediler. Onların gönüllerinin burada olduğunu biliyorum. Bugün buradaki birliktelik bizleri memnun etmiştir. Sezonu geçtiğimiz yıl 3. sırada bitirdiğimiz için hem Avrupa hem ZTK hem de lig mücadelesi olmak üzere 3 kulvarda başladık. Hem ligde üst sıralarda tutunalım dedik hem de ZTK’nı ilk defa Konya’ya getirmeyi hedefleyerek yola çıktık. Cenab-ı Allah nasip etti, tarihin ilkini orada yaşadık. Bu başarının en önemli mimarlarından biri Konya Büyükşehir Belediye başkanımız Tahir Akyürek’tir kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.  Öte yandan İstanbul’da bugün itibariyle Atiker Konyaspor’umuzun bayrağı Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde dalgalanıyor, bu hepimizin eseri. Konyalı olarak yapımız gereği mütevazı davranıyoruz. O gün hem şehitlerimizden dolayı hem de bu düşünceden hareketle Büyükşehir Belediye Başkanımız platformda değildi. Onun için kendisinin nezdinde bu kupayı tüm Konya halkına armağan etmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Daha sonra Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek kürsüye davet edildi ve katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek “Bu mutluluğu bize yaşatan futbolcularımıza, teknik heyetimize, kulüp başkan ve yönetici arkadaşlarımıza şehrimiz adına, şehrimize bu kupayı hediye ettikleri için, kazandırdıkları için teşekkür ediyoruz, tebrik ediyoruz, başarılarının devamını diliyoruz. Allah kendilerinden razı olsun. Sporda belli noktalara gelmek kolay değil. Çünkü yarışmacı bir alan bu alan. Fırsat ve imkânlarda da çok fazla eşitlik yok. Daha önce Türkiye’de defalarca şampiyon olmuş takımlar, marka değeri olarak çok daha önemli seviyelere gelmiş kulüplerin olduğu bir arenada ön plana çıkmak kolay değil. Türkiye Kupası Şampiyonu olmak da çok kolay değil. Şehrimiz adına önemli bir kazanım oldu. Takımımıza güvenimiz arttı. Bundan sonra da takımımızla gelecek projelerimiz daha farklılaşmış oldu. Böyle hedefler ulaşılabilir olduğuna göre bunu kalıcı ve sürdürülebilir olması ve Türkiye’de yaşanan gel-gitlerin Konya’da yaşanmaması bir asansör kulüp hüviyetinde olunmamasını bize yüklemiş oldu. İnşallah bunu kalıcı hale getirebilmek için alt yapı için yönetimimizin Kayacık’ta yapılaması planlanan bir projesi var. Bakanlık ve genel müdürlükle görüşmeler sürüyor. Biz büyükşehir belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşeni yapacağız. Projede yarım kalan noktalar olursa Büyükşehir belediyesi olarak bizler tamamlayacağız. Tabi başarıda kalıcı ve sürdürülebilirlik çok önemli. Altyapı bu noktada çok önemli. Aykut Kocaman hocamız Konyaspor’a önemli katkıda bulundu. Konya ile bütünleşti ve Konya’ya önemli hizmetleri oldu. Mustafa hocamıza güveniyoruz. Kendisinin de aynı süreci daha farklı katkılarla devam ettireceğini düşünüyoruz. Gençlere, altyapıya önem verilerek, aynı zamanda Süper Lig’de de istikrarı korunacağına inanıyorum. Hemen çok büyük hedefler koyamayız. Adım adım gitmek gerekiyor. Mustafa hocanın şehir olarak yanındayız ve arkasındayız. Sabırlı ve inançlı olmak gerekiyor. Konya’nın esas gücü birlik ve beraberliğinden geliyor” şeklinde konuştu.

İftar programının sürprizi ise ZTK Şampiyonu olan Atiker Konyaspor’un bayrağının Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne asılma anının drone görüntüleri oldu. Daha sonra Eskişehir’deki final karşılaşması için kulüb  tarafından başlatılan otobüs kampanyasına destek veren kurum, kuruluşlar ile sponsorlara günün anısına Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu’nun bir maketi hediye edildi.

Program gecenin sonunda hep birlikte çektirilen fotoğraf ile son buldu.




Bu haber 12720 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI