Bugun...


Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde için fırtına ve zirai don uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde yarından itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağını bildirdi.

Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde için fırtına ve zirai don uyarısı!

Soğuk hava ile birlikte Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde genelinde kuvvetli zirai don bekleniyor. Öte yandan yarından itibaren kuvvetli rüzgar ve fırtına da etkili olacak. Vatandaşların oluşabilecek risklere karşı dikkatli olması istendi.

Genel Müdürlükten yapılan tahmine göre, ülke, salı günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.

Hava sıcaklıkları 8-15 derece azalarak mevsim normallerinin altına inecek, soğuk havayla yağışlar kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşecek.

KUVVETLİ ZİRAİ DON UYARISI

Çarşamba gününden gününden itibaren Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'de kuvvetli zirai don bekleniyor. Tarım faaliyetleri ile uğraşan vatandaşların don tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINAYA DİKKAT!

Yapılan son değerlendirmelere göre yarın bölge genelinde güneyli yonlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-70 km/sa) yüksek kesimlerde ise kuvvetli fırtına ve tam fırtına (80-90 km/sa) çarşamba günü ise kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.




Bu haber 434 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI