Bugun...


"Kocaman “Kadroyu tamamlamadık”
Yeni sezon hazırlıklarının planlandığı gibi güzel bir şekilde devam ettiğini ifade eden Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, “Benim bütün derdim bana çok büyük değer veren ve benim çok büyük değer verdiğim bir Konyaspor’a önce sportif ve güç anlamında o derinliği kazandırmak” şeklinde görüş belirtti.

"Kocaman “Kadroyu tamamlamadık”

Aykut Kocaman‘Herkes için yeni sezon hayırlı olsun’ diyerek başlayan Teknik Direktörümüz Aykut Kocaman, “Geçen sezonun özellikle ikinci yarısı takımların birbirlerine çok yakın geçmesine sahne oldu. Puan ortalamasına bakıldığında da puanların daha fazla paylaşıldığı bir sezon geçti. Nereden baktığınıza bağlı ama benim baktığım tarafı ile bu takımların güç dengeleri adına birbirlerine yakın olduğunu ve dolayısıyla kazançların ve kayıpların çok yakın olduğunu gösteren bir lig gördük. Olumu tarafı bence çok daha fazlaydı. VAR Sistemi, yabancı sayısı, antrenörlerin takımları ile ilgili verimliliklerinin artması elde ettiğimiz veriler gerçekse ve doğruysa yeni sezonun da takımlar adına çekişmeli bir lige aday olduğunu gösteriyor. Bizde bu çekişmeli geçmeye aday ligde kendimize iyi bir yer tutabilmek, kazançlarımızı arttırmak, kayıplarımızı nispeten biraz daha düşürmek için çalışmalara başladık. İlk etap daha çok kontroller, testler ve başlangıç çalışmalarından ibaretti. Sezonun ve özellikle de ilk yarının yükünü taşıyacak ve esas yüklemelerin olacağı yer burası. Biraz sert antrenmanların ve doğal olarak biraz küçük sakatlıkların da olabileceği yer Bolu kampı olacak. Ama şu ana kadar sezon başı hazırlıkları için sihirli herhangi bir hap üretilmediği için bu çalışmaları yapmak zorundayız. Burada çok güzel bir ortam var. Bolu’nun hem havası hem de şartları kamp ve özellikle de yükleme antrenmanları için çok uygun. Biz de bu şartları kendimize uygun şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.                                                           

“Çalışmalarımız Devam Ediyor”

“Kadroyu henüz tamamladık. O da bir gerçek” diyen Aykut Kocaman sözlerine şöyle devam etti: “Yönetimimiz bu konuda çalışıyor. Ama oyuncu transferleri ortak bir zemin oluşturulması kolay olmadığı için zor geçiyor. Maç kampı dediğim Hollanda’daki kampa en azından istediğimiz bir oyuncuyu yetiştirebilirsek bizim için olumlu olacak. Ayrılanlara ve katılanlara baktığınızda Alper Uludağ ve Riad Bajic aramıza dahil oldu. Aynı zamanda geçen sezon kiralık olan genç oyuncularımız vardı ve onlarda aramıza katıldı. Şu andaki görüntü bir adım sonrasını tahmin etmeye çalışarak söylüyorum ki olumlu gözüküyor. Umarım bu olumlu durumu var olanların verimini biraz daha arttırıp aramıza katılan arkadaşlarla beraber bir adım daha öteye götürürüz…”  

“Sakatlar Zaman Alacak”

Kocaman, “Bu kamp onların rehabilitasyonlarının devam edeceği bir dönem olacak. Petar Filipovic bu isimler arasında bir adım öne çıkıyor. Ama Fallou Diagne’nin süreci biraz daha zaman alacak gibi gözüküyor. Ancak Filipovic önceki günkü antrenmanın bir bölümüne katıldı. Etap etap çalışmalara katmaya çalışıyoruz. Ama yine de maç kampına kadar toparlamak kolay olmuyor. Bunu lige kadar olan süreç olarak söylemek lazım. Hem Petar Filipovic hem de Fallou Diagne diz operasyonu geçirdiler. Paolo Hurtado’nun milli takımda iken ayağında bir kırık oldu. Dolayısıyla onun da bir süresi var. Şu anki planlarımız açıkçası Filipovic, Fallou Diagne ve Paolo Hurtado üzerine değil. Onları biraz daha ikinci planda bırakarak var olan oyuncularla kapasitemizi arttırmaya çalışıyoruz” derken, stoper konusunda takviye arayışlarının olduğunu ve bunun mutlak bir gereksinim olduğunu ifade etti.

“Beni heyecanlandıran Bir Gelişme”

Kulüplerin mali yapısının düzeltilmesi adına Türkiye Futbol Federasyonu tarafından alınan karar gereği bu sezon uygulanacak sistem hakkında görüşü sorulan Teknik DirektörAykut Kocaman, “Bu beni heyecanlandıran ve mutlak olması gereken bir gelişme’ derken sözlerine şöyle devam etti: “Profesyonel bir çalışan ve bir antrenör olarak değil, futbolun içerisindeki unsurlardan biri olarak söylüyorum. Nelerin neden olmadığını düşündüğümüzde en başta gelen durum bu. Türkiye Futbol Federasyonu’nun oluşabilecek ve tahmin ettiğim sorunlara karşı direnmesi futbolumuzu ayağa kaldıracak en başlıca gereksinimlerden bir tanesi…”

“Şampiyonluğa Yürümek Başka Bir Şey”

Deneyimli teknik adam Kocaman, “Bakın şampiyonluk gerçek anlamda çok zor bir şey. Konyaspor’un etap etap aldığı ve alması gerektiği yolu düşündüğümüz andan itibaren yarıştığınız takımlar 100 yılı aşmış camialar ve neredeyse her sene genetik olarak kodlanmış ve şampiyonluğa oynayan takımlar. Son 50 yılda bu anlamda Türk futboluna damga vurmuş Trabzonspor ve araya sadece girmiş bir Bursaspor var. Dolayısıyla şampiyonluk kelimesi ile sezona başlamak büyük bir yük ve sorumluluk. Oraya yürümek başka bir şey, o derinliği sağlamak daha başka bir şey. Bugünkü durumda hiçbir ölçüm yapmadan yola çıkıp ta büyük bir hüsranla kümede kalma durumu veya kalamama çok acı bir durum. Benim bütün derdim bana çok büyük değer veren ve benim çok büyük değer verdiğim bir Konyaspor’a önce sportif anlamında ve güç anlamında o derinliği kazandırmak. Eğer o derinliği kazandırabilirsek ondan sonra Bursaspor’un da yaptığı gibi bir şeylerin sıkıntılı olduğu anda araya girmek mümkün olabiliyor. Ancak öncelikle o üst seviyelerde oynayabilecek dayanıklı, dirençli, ne yaptığın bilen bir takıma doğru gitmek. Ondan sonra da ‘Acaba olabilir mi?’ diye şampiyonluğa kodlanmış takımlar arasından önde olabilmek lazım. Önce ‘Durumumuz ne?’, ‘Rakiplerimizin durumları ne?’, ‘Ortam ne?’ bunları ölçümlemek ve değerleri yerine koymak ve ondan sonra bunların üzerinden kendi gücümüzü arttıracak çalışmaları yapmak gerekir. Bugüne kadar böyle yapmaya çalıştım. Bundan sonra da böyle yapmaya çalışacağım. Hayal etmek çok güzel bir şey. Buna hiç itirazım yok. Ama hayalperestlik başka bir şey. İkisinin arasındaki farkı anlayan insanlar ve gruplar bence yol alabiliyorlar” cevabını verdi.

“Futbolcu İşini Seviyor Olmalı”

Aykut Kocaman, “Riad Bajic’i istememizin temel nedenlerinden biri de sadece iyi ve uyumlu bir futbolcu olması değil, işini çok seviyor olması ve özellikle Konya şehrine duyduğu aidiyet ve sevgi. Bence en önemli kriterlerden biri de buydu. Bu zaten oyunlarda da ortaya çıkıyor. Bu son derece güzel bir davranış şekli. Bu vesile ile duyarlı davrandıkları için kendilerine de teşekkür ediyorum. Kendileri karar vererek buraya gelmiş ve gelecek olmaları onların mesleklerine bakışları adına önemli bir kriter” diye konuştu.




Bu haber 1031 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI