Bugun...


İranlı futbolculardan statta milli marşları çalınırken Dünya Kupası'na damga vuran protesto
2022 Dünya Kupası'nda İngiltere ile karşı karşıya gelen İran Milli Takımı'nda futbolcular ülkelerindeki protestolara destek vermek amacıyla milli marşlarını okumadı.

İranlı futbolculardan statta milli marşları çalınırken Dünya Kupası'na damga vuran protesto

Tahran'da 13 Eylül'de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından "başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle" gözaltına alındıktan sonra komaya girerek hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin, 16 Eylül'de yaşamını yitirmesi ülke yönetimine karşı protestolara yol açmıştı. İran Milli Takımı, Dünya Kupası'nda bu protestolara destek verdi.

MİLLİ MARŞI OKUMADILAR

2022 Dünya Kupası B Grubu ilk maçında İran Milli Takımı, İngiltere ile karşı karşıya geldi. İranlı futbolcuların statta milli marşları çalınırken yaptıkları protesto gündeme damga vurdu. İran Milli Takımı'nda hiçbir futbolcu, ülkesindeki protestolara destek vermek için milli marşını okumadı.




Bu haber 1423 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI