Bugun...


“Hedefimize Ulaşmak İçin Ahilik Ruhuna Sıkıca Sarılmalıyız”
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı yüksek himayelerinde gerçekleştirilen Uluslararası Ahilik Fuarı ve İş Ahlakı Zirvesi’ne kapsamında gerçekleştirilen Ticaret Bakanlığı Konya Esnaf Buluşması’nda konuşan T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, günümüzde ahilik kültürünü yaşatanların esnaflar olduğunu ve ülke hedeflerine ulaşmak için ahilik ruhuna sıkıca sarılmamız gerektiğini söyledi.

“Hedefimize Ulaşmak İçin Ahilik Ruhuna Sıkıca Sarılmalıyız”

Ticaret Bakanlığı olarak esnafı merkeze alan çalışmalara devam ettiklerini ve önümüzdeki dönemde de çalışmaları sürdüreceklerini anlatan Bakan Pekcan, “Ülkemizin hedeflerine ulaşması için ahilik ruhuna sıkıca sarılmaya ihtiyacımız var. Çünkü ‘güçlü esnaf, güçlü ekonomi’ düsturuna inanıyoruz. Esnafımızın güçlenmesi için attığımız adımlara her gün yenisini ekliyoruz. Bugün esnafımızın en büyük sorunu yüksek faiz oranları. Bakanlık olarak esnafımıza yüzde 6 faizle kredi kullandırıyoruz. Bazı sektörler için bu oran yüzde sıfır. Bildiğiniz gibi esnafımıza vergisel bir takım avantajlar da sunuyoruz” diye konuştu. 

Bakanlık olarak esnaf ve sanatkarlar odalarıyla birlikte sektör raporları hazırladıklarını anlatan Bakan Ruhsar Pekcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Esnaf ve Sanatkarlar Bilgi Sistemi’ni (ESBIS) yeniledik. Artık esnaflarımızla ilgili tüm işlemler ESBIS üzerinden yapılabiliyor. Her bir esnafımızın coğrafi konumunu, yaptığı işi bu sistemde tanıtacağız. Bu bilgilere anında ulaşıp paylaşmak mümkün olacak. Örneğin, bir ev kadını evinde çıkan bir tesisat sorununda ESBIS üzerinden ilgili işi yapan esnafımıza ulaşabilecek.”

Ticaret bakanlığının ihracat desteklerine çok önem verdiğini anlatan Bakan Pekcan, esnaflara www.kolaydestek.com adresine girerek, ihracat desteklerini öğrenmeye çağırdı. Kağıtsız internete geçildiğini anlatan Bakan Ruhsar Pekcan, “Artık kendi ofisinizden beyanname açıp, ihracatı sistem üzerinden kolayca yapabilirsiniz. Ancak ihracatı geliştirmek için en önemli şey esnafların birbirine destek olması... Birlik olun, rakip olmayın, birbirinize destek olun. Gelin size eğitim verelim ve ihracatı artıralım. Ayrıca akıllı ihracat otomasyonu diye yeni bir programımız var. İhracatçı olmak isteyen her firmaya dijital kimlik vereceğiz. Sistem üzerinden ürettiği ürünün ithal edildiği ülkeler, fiyat bilgisi, ithalatçı ülkedeki vergilendirme, ürün lojistiği gibi tüm bilgi bu sistem üzerinden anlatılacak” dedi.

Konuşmasında kooperatifleşmenin önemine dikkat çeken Bakan Pekcan, 14 ilde bin 600 kadına kooperatifleşmeyi anlattıklarını belirtti. Kooperatif kurmayı çok kolaylaştırdıklarının altını çizen Ruhsar Pekcan, üç-dört kişinin bir araya gelerek il ticaret müdürlüklerine başvuru yapıp kooperatif kurabileceklerini söyledi.




Bu haber 1792 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI