Bugun...


Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı’ndan Suç Duyurusu
Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, İl Başkan Yardımcıları ve Merkez İlçe Başkanları ile birlikte beyaz gömlekleri giyerek gündemdeki yolsuzluk iddialarla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Gelecek Partisi Konya İl Başkanlığı’ndan Suç Duyurusu

İl Başkanı Hasan Ekici ve beraberindeki heyet suç duyurusundan önce kameralar karşısına geçerek Cumhuriyet Savcılarını göreve davet etti ve şu ifadeleri kullandı…

“Bugün, Gelecek Partisi kadroları olarak son günlerde kamuoyunu meşgul eden yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak aziz ülkemizin her bir köşesinde basın açıklamaları yapıyoruz.

Basın açıklamamızdan sonra da yolsuzluk iddialarında ismi geçen şahıslarla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığımıza suç duyurusunda bulunacağız.

Hatırlanacağı gibi, 15 Şubat 2021 tarihinde kamuoyu ile paylaştığımız Temiz Siyaset Belgemizde ülkede gittikçe derinleşen bir “otoriter yolsuzluk düzeninin” sistematik bir nitelik kazandığını ifade etmiş ve iktidar başta olmak üzere bütün siyasi partileri ve sivil toplumu bu yozlaşmaya karşı harekete geçmeye çağırmıştık. 

Son yaşanan gelişmeler ve ortaya atılan iddialar bu otoriter yolsuzluk düzeninin mafyatik ilişkilerle desteklenen ve derinleşen çehresini açık bir şekilde gözler önüne sermiştir.

Siyasi ahlak ve şeffaflık yasası temelinde temiz siyaset reformunu gerçekleştirmek için harekete geçen seçilmiş son başbakanımıza karşı gerçekleştirilen parti-içi kumpasın ve darbenin arka planı ve aktörlerinin kim oldukları bugün çok daha iyi anlaşılmaktadır.  

Düşük profilli devlet makamları ile ehliyet ve liyakatin yok edildiği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ürünü olan mekanizmalar bugünkü çürümüşlüğün, yozlaşmanın ve yolsuzluğun zeminini hazırlamıştır.

Bizlerin hukuk devleti ve sosyal adalet yolunda gösterdiğimiz cansiperane çabalara rağmen bugün gelinen nokta 28 Şubat ve 27 Nisan vesayetçilerine ve 15 Temmuz cuntacılarına teslim olmayan Türkiye’nin kaderinin 1990’ların karanlık aktörlerine, mafyatik ilişkilerine, insanların malına mülküne çöken bürokratik oligarşi unsurlarına teslim edilmiş olmasıdır.

Bu sürecin en hazin yönü, bu vahim iddialar karşısında başta Yürütme organı olan Cumhurbaşkanı olmak üzere, Yasama ve Yargı organlarının sessizliğidir.

15 Şubat 2021 tarihinde açıkladığımız Temiz Siyaset Belgesi ile bu sistemik çürümeye karşı adımları kamuoyu ile paylaşmıştık. Buradan acilen yapılması gerekenler konusunda bir kez daha çağrıda bulunuyoruz:

1. İddialarla ilgili derhal en kapsamlı hukuki süreç başlatılmalıdır. İddiaların odağındaki isimler, derhal görevlerinden istifa etmeli ve savcılık harekete geçmelidir.

2. TBMM açılır açılmaz acil gündemle toplanarak siyasi ahlak, şeffaflık ve imar yasaları çıkarılmalı; ihale yasası yeniden düzenlenmelidir.

3. TBMM’de iddialarla ilgili olarak araştırma ve soruşturma komisyonları kurularak kamuoyu en şeffaf şekilde bilgilendirilmelidir.

4. Süreç içinde görev yapmış bütün Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, ekonomi ile ilgili bakanlar ve bunların 1. Ve 2. Derece yakınları da dahil olmak üzere mal varlıklarını açıklamalılar.

5. Kamu bankalarının, ekonomi ile ilgili kurumların son yıllardaki işlemleri ile kamu kaynaklarından kredi kullanıp milleti zarara uğratanlar kamuoyu ile paylaşılmalı.

İktidar sahiplerinin son vahim iddialar karşısındaki suskunluğu bu adımları atma cesaretine ve sorumluluk anlayışına sahip olmadıklarını ortaya koymuştur.

Devlet ve devlet adamları; bu kirli, karanlık, gayrimeşru ilişkilerden hesap sormayıp sessiz kalırlarsa Türkiye’nin hukuk devleti olma iddiasına hiç kimsenin inancı kalmayacaktır.

Buradan Cumhuriyet savcılarımıza çağrıda bulunuyoruz. Cumhuriyet savcılarımızı, ortaya atılan rüşvet, görevi kötüye kullanma vb. suç iddialarına karşı harekete geçmeye davet ediyoruz.

Bu gelişmeler karşısında asla karamsarlığa kapılmayınız! Ülkemiz arınacak.

Bizler Gelecek Partisi kadroları olarak bugün saf kalmanın ve temizliğin sembolü olan beyaz gömleklerimizle huzurunuzdayız.

Ülkemizin her bir yanından tek bir sesle haykırıyor ve söz veriyoruz:

Yolsuzluklara karşı temiz siyaseti,

Rant düzenine karşı kamu gücünü ve malını emanet bilen bir siyasi ve toplumsal ahlakı,

Karanlık ilişkilere karşı şeffaflığı,

Yasaklara karşı özgürlüğü,

Hukuksuzluğa karşı adaleti,

Ötekileştirmeye karşı insan onurunu,

Dışlamaya karşı eşit vatandaşlık hukukunu,

Kayırmacılığa ve torpile karşı liyakatı,

Özetle otoriter yolsuzluk düzenine karşı siyasi ahlaka dayalı demokratik hukuk devletini egemen kılmak üzere gece gündüz çalışacak, hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağız.

Ülkemizde temiz siyaseti savunan bütün siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını, özgür medyayı ve hiçbir ayrım gözetmeksizin bütün vatandaşlarımızı “Temiz Siyaset” kampanyamızı desteklemeye davet ediyoruz.

Yolsuzluklarla, rüşvetle, çıkar ilişkileriyle anılan bu iktidar gidecek!

Temiz Yönetim Gelecek!

Temiz Siyaset Gelecek!

Temiz Eller Gelecek!” Dedi.




Bu haber 666 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI