Bugun...


Davutoğlu’ndan, bahçeliye cevap: AÇIKLA
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Karaman İl Başkanlığı açılışında konuştu.

Davutoğlu’ndan, bahçeliye cevap: AÇIKLA

Davutoğlu, Bahçeli'nin 2015 koalisyon görüşmelerine ilişkin "Açıklarsak insan içine çıkamaz" sözlerine yanıt verdi

Partisinin Karaman İl Başkanlığı açılış töreninden konuşan Ahmet Davutoğlu, MHP lideri Bahçeli’nin geçtiğimiz hafta grup toplantısında 2015’te gerçekleşen koalisyon görüşmeleriyle ilgili “Davutoğlu’nun söylediklerini açıklarsak insan içine çıkamaz” sözlerine yanıt verdi.

Ne olmuşsa açıklayın!

Ahmet Davutoğlu, MHP liderinin sözlerine “Bahçeli son grup konuşmasında bizi yalancılıkla itham etti. Neymiş, 2015 yılında koalisyon görüşmesi yaptığımızda ona öyle şeyler söylemişiz ki insanların yüzüne bakamazmışız. Açıklayın Sayın Bahçeli! Ne olmuşsa açıklayın!

O makama söz ettirmem dedim!

Ama ben size söyleyeyim olanı, Sayın Bahçeli o gün Sayın Cumhurbaşkanı’na ağır hakaretlerle konuşmaya başladı, ben ise ben buraya Cumhurbaşkanı’nın görevlendirmesiyle geldim, o makama söz ettirmem dedim. Sonra terörle mücadeleyle ilgili bilgi verdim ve kendisine “Böyle zor bir dönemde askerimiz polisimiz her yerde terörle mücadele ederken bu ülkeyi hükümetsiz bırakmayın, gelin koalisyon kuralım” dedim, “Olmaz, gidin CHP ile HDP ile koalisyon kurun” dedi. Peki, “Öyleyse bir seçim koalisyonu kuralım ülkeyi birlikte seçime götürelim, ülkeyi hükümetsiz bırakmayalım” dedim, “Olmaz” dedi” şeklinde yanıt verdi.

Ülke ekonomisini batırdı, hesap vermeden kaçıp gitti

Gelecek Partisi liderinin gündeminde hayat pahalılığı da vardı. Berat Albayrak’ın Türk Lirası’nın değerini yerle yeksan ettiğin söyleyen Davutoğlu, şöyle konuştu:

“Bütün bu fiyat artışlarının birinci sorumlusu yanlış politikalarla, harcanan 130 milyar dolar rezervle, Türk lirasının değerini yerle bir eden ve sonra kaçıp giden kendi damadındır sayın Cumhurbaşkanı. Sonra çiftçiye ve esnafa hesap vereceksin. Gübre mazot tohum fiyatı artmasa çiftçi, esnaf bu fiyatları artırır mı? Niye artar? Çünkü döviz kuru arttı, bunlar dövizle alınıyor. Cumhurbaşkanı’nın örtmek istediği hata kendi damadının hatasıdır. Ülke ekonomisini batırdılar, esnafa ceza kesmeye çalışıyorlar. Bir ülkede 130 milyar dolar rezerv kaybı varsa o ülkenin Merkez Bankası da, Hazine ve Maliye Bakanı da istifa eder ama böyle kaçıp gitmez, milletin önünde hesap verirler. Esnafın üstüne yüklenmenin bir anlamı yok.”




Bu haber 3324 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI