Bugun...


“Arabuluculuk Özel Uzmanlık” Alanlarında Eğitimler Başlıyor
Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARSEM), hukuki uyuşmazlıkların arabuluculuk yolu ile çözümü konusundaki eğitimlerine, İş Hukukundan sonra Enerji ve Maden Hukuku, Ticaret Hukuku ve Tüketici Hukuku özel uzmanlık alanlarını da ekleyerek, nitelikli eğitim imkânları sunmaya devam ediyor.

 “Arabuluculuk Özel Uzmanlık” Alanlarında Eğitimler Başlıyor

KTO Karatay Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Temel Arabuluculuk, İş Hukuku özel uzmanlık alanı, Ticaret Hukuku ve Tüketici Hukuku eğitimlerinin ardından “Enerji ve Maden Hukuku” özel uzmanlık alanı konusunda da akredite olmaya hak kazanan Konya’daki ilk üniversite oldu.

Konya’daki Arabuluculuk Eğitimleri Yaygınlaştı

Ülkemizde, 2018 yılında Hukuki Uyuşmazlıklarda Temel Arabuluculuk, 2019 yılında İş Hukuku Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk ve son olarak 2020 yılında da Hukuki Uyuşmazlıklarda Dava Şartı Arabuluculuk sisteminin genişlemesi, arabuluculuğun geliştirilmesi amacıyla uyuşmazlıkların türüne göre uzmanlık alanlarının belirlenmesi ihtiyacını doğurmuştur. Ülkemizde arabuluculuk sisteminin yaygınlaşması neticesinde bu alanda nitelikli eğitimler düzenleyen KARSEM, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanlığı tarafından Ticaret Hukuku, Tüketici Hukuku ve Enerji ve Maden Hukuku alanlarında da yetkilendirildi.

KTO Karatay Üniversitesi, Ticaret, Tüketici, Enerji ve Maden Hukukunda Arabuluculuk özel Uzmanlık Eğitimine Başlıyor

KTO Karatay Üniversitesi’nin Enerji ve Maden Hukuku uzmanlık alanına ilişkin yaptığı başvuru, yapılacak eğitimin amacına ulaşacağı, eğitim kuruluşunda eğitim faaliyetinin devamlılığının sağlanacağı değerlendirilerek, Bakanlık tarafından onaylandı. KTO Karatay Üniversitesi; Ticaret Hukuku, Tüketici Hukuku, Enerji ve Maden Hukukunda özel uzmanlık alanlarında eğitim iznini alarak online eğitimlere başlamak için gerekli çalışmaları tamamladı.

Ocak 2021 İtibariyle Kayıtlar Başladı

KTO Karatay Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARSEM), arabuluculuk mesleğinin gelişmesi ve toplumda oluşan uyuşmazlıklara etkin çözüm sağlaması amacıyla düzenlediği Hukuki Uyuşmazlıklar, İş Hukukunda Uyuşmazlıklar eğitimlerinin yanına artık Enerji ve Maden Hukuku özel uzmanlık alanını da ekleyerek, bu alanda önemli bir başarıya imza atmış oldu. KTO Karatay Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Enerji ve Maden Hukuku özel uzmanlık alanındaki kısa dönem ve uzun dönemli ilk online eğitimler, 25 Ocak 2021 tarihinde; Ticaret ve Tüketici Hukuku eğitimleri ise şubat ayında başlıyor.

Eğitimler Online

Özel uzmanlık alanlarında aldıkları eğitimlerin sonunda, arabulucular ilgili alanlarda Adalet Bakanlığı yetkisi ile taraflara arabuluculuk hizmetleri verebilecekler. Eğitimler hakkında detaylı bilgiye KARSEM web sitesinden (www.karsem.com.tr) ulaşılabilmektedir.




Bu haber 3311 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI