Bugun...


Anadolu Kupasında, kuşlar yarıştı
Konya’da gerçekleştirilen “Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Yarışması Anadolu Kupası” için 5 bin 767 kuş, birinci olmak için yarıştı. Bu yarışma Konya’da düzenlenen geniş katılımlı ilk yarışma oldu.

Anadolu Kupasında, kuşlar yarıştı

Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu ile Konya Serinofil Kanaryacılar Derneği işbirliğiyle TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezinde düzenlenen ve iki gün süren yarışmada 56 ilden, 2 binden fazla katılımcı yer aldı.

Görünümleri, renkleri, cinsleri ve ötüşleriyle her biri birbirinden farklı kanarya, papağan, ispinoz cinsi kafes kuşları, katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve birbirinden renkli özel kuşlardan, yarışma sonunda dereceye girenlere kupaları verildi.

Kupa töreninde konuşan Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu Başkanı Yılmaz Çakmak, “Yarışmanın düzenlediğini alanı hazırlayan Konya Serinofil Kanaryacılar Derneği Başkanı Mehmet Güler’e, yönetim kurulu üyelerine, Selçuklu Belediyesi Baykan Yardımcısı Murat Can’a, katılımcıları ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Çakmak, Federasyonlarına 81 ilden 118 derneğin üye olduğunu belirterek, “Bu derneklerin Kendi illerinde ve kendi içlerinde yaptığı yarışmalardan sonra Konya’da gördüğünüz federasyon destekli yarışmalar yapılıyor.  Bugün Konya'da 5 bin 767 tane kuşumuz var.  Bu kuşlarımız yarıştı. Bizim esas amacımız Türkiye'de 90 yıldan beri gelen kuş yetiştiriciliğini yaygınlaştırmaktır. Biz çok iyi ve güçlü bir aileyiz.  60- 70 bin civarında üyemiz var” dedi.

Yarışmaların Birinci Ayığını Konya’da Yaptık

Birinci ayağını Konya’da yaptıkları yarışmaların diğer ayaklarını ise önümüzdeki günlerde Ankara, İstanbul, Urfa, İzmit bölgelerinde yapılacağını ifade eden Çakmak, şöyle devam etti:

“Bölge Şampiyonluklarının belirlenmesinin ardından Türkiye ayağının son bölümü olan Türkiye Şampiyonluk Yarışması da Bursa da yapılacaktır. Türkiye genelindeki yarışmaların tamamlanmasından sonra ise Türkiye Şampiyonu olan adayımız Ocak ayı içerisinde ise Hollanda da yapılacak Dünya Şampiyonluk yarışmalarına katılacak. Konya da yapılan yarışmalara Konya Derneği olağanüstü bir hazırlık yaptı. Konya Derneği kendi adına 500’ ün üzerinde kuş ile bu yıl yarışmalara katıldı. Türkiye’nin dört bir yanından katılan kuş sayısı 5 bin 767’dir. Bu kuşlar Anadolu kupası için yarıştılar. Dünya Şampiyonluk Yarışmalarına Türkiye 2021 yılında ev sahipliği yapacak. 2021 Yılı Ocak Ayı içerisinde İstanbul’da düzenlenecek olan yarışmaların hazırlıklarına gerek Tarım Bakanlığımız gerek bizler şimdiden başladık. Yarışmalara olan ilgi ve katılımdan dolayı mutlu olduk.”

Yarışmalar Yoğun Bir İlgi Gördü

Konya Serinofil Kanaryacılar Derneği Başkanı Mehmet Güler ise 4 yılda bir yapılan yarışmanın yoğun ilgi gördüğünü belirterek, “Bu yarışmamızı geniş katılımlı ilk defa yapıyoruz. Yarışmalarda kafes kuşlarının görüntüsü, renkleri, kafesteki duruşları puanlamada etkili oldu. Özellikle renk tonlarına göre açık renkli kuşlar, puanlamada önem arz ediyor.  Bu yarışmalarda bize destek veren federasyon başkanımız Yılmaz Çakmak’a, Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Can’a Türkiye’nin dört bir yanında gelen katılımcılara, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yarışmalarda dereceye girenleri kutluyorum” diye konuştu.

Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı Murat Can’ da bu işin bir aşk işi olduğunu ifade ederek, “Kuş sevgisi ve uğraşı, bir aşk işidir. Gönül işidir. Türkiye’nin her köşesinden kilometrelerce yol kat ederek Konya’ya gelen katılımcılara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Yarışması Anadolu Kupasında, Yarışmaya Kaydedilen Kuş sayısına göre kupa alanlar dernekler şöyle:

“1. Konya Serifonel Kanaryacılar Derneği, 2. Antalya Kafes Kuşları Yetiştirenler Derneği,

 3. Doğa ve Kafes Kuşları Derneği.

Aldıkları puanlara göre dernekler ise, 1. Doğa ve Kafes Kuşları Derneği, 2. Kıvrık Gagalılar ve Kafes Kuşları Üreticileri Derneği, 3. Antalya Kafes Kuşları Yetiştirenler Derneği.

Yarışmaya kaydedilen Kuş Sayısına göre Üyeler 1. Ankara Kanarya Sevenler ve Yetiştirenler Derneğinden Burak Nalbant, 2. Konya Serinofil Kanaryacılar Derneğinden Ahmet Ökçesiz, 3. Gaziantep Kanarya ve Kafes Kuşları Derneğinden Hüseyin Baydar.

Aldıkları Puanlara göre Kupa alan üyeler ise şu isimlerden oluştu: 1. Doğa ve Kafes Kuşları Derneğinden Barış Çolak, 2. Gaziantep Kanarya ve Kafes Kuşları Derneğinden Hüseyin Baydar,

3. Kıvrık Gagalılar ve Kafes Kuşları Üreticiler Derneğinden Mehmet Yurddaş.”

Konya Serinofil Kanaryacılar Derneği Başkanı Mehmet Güler Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Can’a verdikleri destek dolayı bir plaket verdi.

İki gün süren kuşların yarışması kupa dağıtım töreni ile sona erdi.




Bu haber 10303 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI