Bugun...


53 bin kişiye umut oldular
Konya’da 226 okulda yapılan, quotOkulumda ’KAN’panya varquot projesi, öğrencilerin kan bağışında farkındalığını artırıyor.

53 bin kişiye umut oldular

Türk Kızılayı Orta Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Murat Güler, Meram Tantavi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılay Konya Kan Bağış Merkezi iş birliğiyle yürütülen projenin örnek olduğunu söyledi.

Ülke genelinde başarılı birçok projeye imza attıklarını ifade eden Güler, projeye destek verenlere teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise kan bağışçısı da yetiştirdiklerini belirterek, "Şehrin bütünleşmesi, canlı olması noktasında projeyle önemli bir yerdeyiz. 2019'da başladık, salgın döneminde dahi arkadaşlarımız destan yazdı." diye konuştu.

"17 bin 676 bağışçıyla 53 bin 28 kişiye umut olmuşuz"

Kurumların birlikte çalışmasının elde edilen başarılarda büyük önem taşıdığına dikkati çeken Büyük, şunları kaydetti:

"Okullarımız, öğretmenlerimiz kampanya yapmak istediklerini belirterek, başvuruda bulunuyor. Belirli çalışmalardan sonra öğretmen arkadaşlarımız kendi öğrencileriyle çalışmalar yürütüyor. Öğrencilerimiz de o ayın gündemini evde kampanya olarak belirliyor. İki yılda 17 bin 676 bağışçıyla 53 bin 28 kişiye umut olmuşuz. 11 bin 354 öğretmenimiz kampanya faaliyetlerinde görev aldı."

Büyük, çalışmanın Kızılay ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sürdürülebilirliği devamlı kontrol edilen ve canlı tutulan değerli bir proje olduğunu sözlerine ekledi.




Bu haber 1159 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI